Bestuur, Statuten en Jaarverslagen

Bestuur

Yarí van Buel, voorzitter
Yarí is een Rouwvrouw, een stervensbegeleider, coach en een sjamanistisch werker.
Zij behoort tot een groep stervensbegeleiders die de overgang van leven naar dood niet alleen vanuit medisch perspectief benadert, maar vooral ook vanuit een medemenselijk, holistisch, en spiritueel perspectief. Dat is helpend voor alle betrokkenen.

Yarí en het bestuur hopen met de werkzaamheden van de stichting toe te kunnen werken naar het vormgeven van een klein hospice waar de intimiteit van het stervensproces gewaarborgd kan worden en er alle ruimte is voor sterven op een liefdevolle warme wijze, ingebed in ritueel en aandacht voor de behoefte van de stervende en hiermee steun gevend aan de naasten. En dit alles op een natuur en milieu vriendelijke wijze.

Corien van der Poll, penningmeester
Corien is de zakenvrouw van twee Arnhemse theatergroepen, theatergroep ECHO en Muziektheater De Plaats. Daar maakt ze met veel plezier het soms schijnbaar onmogelijke mogelijk. Kunst en sociaal-maatschappelijk bewustzijn nemen een belangrijke plaats in in haar leven.

Ze kwam met Yarí in contact en werd geraakt door de verhalen uit haar praktijk als stervensbegeleider. Ze hoopt nu als financieel adviseur een bijdrage te kunnen leveren aan de dromen van de stichting.

Ava Ine Braaksma, secretaris
Ik heb ruim 25 jaar in de GGZ gewerkt, waarvan 14 jaar op een Herstellingsoord, o.a. met rouw groepen. In het werken met individuen en groepen mensen die vastgelopen zijn in gecompliceerde rouwprocessen, ben ik geconfronteerd met het belang van het bewust en zorgvuldig vormgeven aan sterven en afscheid. Voor zowel de stervende als de nabestaanden. Dat dit in onze samenleving vaak te weinig aandacht krijgt veroorzaakt lijden.

Wat er nodig is om op een goede manier te hechten en onthechten is voor velen een blinde vlek. Stichting Amaruq werkt aan het inkleuren van dit onbekende gebied en ik draag daar graag mijn steentje aan bij, met mijn professionele kennis, levenservaring, verlangen en compassie.

Emma Coppieters, adviseur
De dood is nooit ver weg, zo heb ik als tiener en adolescent meermaals mogen ervaren. Diverse jonge vrienden en goede bekenden kwamen plotseling te overlijden. Mijn eerste reactie was er steeds een van enorme boosheid. Gevolgd door onbegrip, radeloosheid en - pas veel later - diep verdriet. Sinds ik mijn leven deel met Yarí ben ik het sterven en de dood meer kunnen gaan zien en ervaren als onderdeel van het leven. En inmiddels zie ik het zelfs als een bijzonder waardevol onderdeel van mijn bestaan als mens op deze aarde. Als (communicatie)adviseur bied ik daarom graag onbezoldigd mijn diensten aan om daarmee Yarí en de stichting Amaruq te ondersteunen in het waarmaken van hun missie.

Statuten

Op 28 februari 2020 is de oprichtingsakte van Stichting Amaruq gepasseerd bij notariskantoor Fechner in Arnhem.
U kunt de statuten hier als PDF downloaden.

Het bestuur bestaat uit 3 personen, daarnaast hebben we een adviseur die met ons meedenkt. Zij stellen zich graag aan u voor.

Jaarverslagen

Met trots presenteren wij het eerste jaarverslag. Via de link kunt u het downloaden
Jaarverslag 2020

Indien u het jaarverslag wilt printen is ook de zwart-wit versie beschikbaar
Jaarverslag 2020 witte achtergrond

 

Reacties zijn gesloten.