Biografie

Mijn naam is Yarí (1958), sinds jaar en dag ben ik geïnteresseerd en bezig met meditatie, sjamanisme, persoonlijke groei en ontwikkeling. De dood als onderdeel van het leven is voor mij altijd vanzelfsprekend geweest.
In de loop van de jaren heb ik mij bekwaamd in mijn werk als therapeutisch werker , coach, rouwvrouw en kunstenaar, maar mijn belangrijkste leermeester is de stilte geweest waardoor ik heb leren luisteren, lessen zich konden aandienen, het geleerde kon integreren en initiaties konden plaatsvinden.

Deze periode van stilte begon toen ik in 1997 door ziekte bijna een jaar aan bed gekluisterd was, kreeg haar vervolg toen ik, met mijn geliefde erg afgelegen hoog in de bergen ging wonen en werd compleet nadat hij in 2000 overleed.
Anderhalf jaar heb ik daarna meesttijds alleen en veelal in stilte doorgebracht in de natuur.

In 2003 heb ik mij opnieuw verbonden met Nederland, vond ik in 2007 een nieuwe liefde en waren er twee verhuizingen nodig om, samen met vrouw en kind, thuis te komen aan de rand van de Arnhemse bossen.

Sinds jaren begeleid ik mensen in hun ontwikkelingsproces, zowel rondom leven als dood, en gaat mijn eigen proces ook nog altijd door. Ik doe dit werk vanuit een sjamanistische levenshouding en training, aangevuld met psychotherapeutische gesprekstechnieken en diverse technieken uit psychodrama, familieopstellingen en systemische werk.

De methodieken die ik gebruik dienen om vanuit verstarring naar beweging te komen.
Stap voor stap weer authentiek voelen en handelen vanuit autonomie.

Verwerkingsproces lopen zelden volgens een vast patroon.
De eigen behoeften van de cliënt zijn daarom leidend in het vormgeven van het traject tot herstel.

Ik put veelal uit mijn eigen doorleefde ervaringen. De dood heeft mij al op jonge leeftijd de kwetsbaarheid van het leven laten zien en het leven heeft zijn sporen nagelaten in mijn ziel. Door mijn ervaringen met geweld en misbruik ken ik de lagen van verlies en ook de soms moeizame weg terug.

Het maken van sjamanistische objecten en rituele voorwerpen is een heerlijke manier om in mijn innerlijke wereld te zwerven en 'thee te drinken' met hen die mij begeleiden.

Het sjamanisme als levenshouding is belangrijk voor mij.
Het is mijn gekozen pad.
Doe in respect daarmee wat jij wilt. Het is niet het enige pad en zeker niet het 'ware' pad.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.