Sacred Grief Fire

 

Wat is een Sacred Grief Fire?

Een plek om diep en totaal verbonden te zijn met aanwezige pijn.

 

Sacred Grief Fire is traditioneel een afscheids- en rouwceremonie rondom het overlijden van een dierbare ten behoeve van en gedragen door de gemeenschap waarvan de overledene deel uitmaakt.

Wanneer een persoon overgaat, wordt een ceremonieel vuur aangestoken dat traditioneel 4-8 dagen blijft branden. Tijdens deze dagen worden familieleden en vrienden aangemoedigd om zo veel mogelijk tijd bij dit vuur door te brengen. Dit helpt bij het genezings- en rouwproces van het verliezen van de geliefde. Vanuit de traditie is dit een periode waarin de overledene zijn laatste bezoeken aan mensen en plaatsen brengt. De voorouders worden uitgenodigd aanwezig te zijn om de overledene op te vangen en te ondersteunen op zijn reis. Nabestaanden delen verdriet en verhalen, bewijzen eer aan de overledene, dragen zorg voor zijn of haar ziel en treffen voorbereidingen voor het definitieve afscheid.

 

"The Sacred Fire biedt een met genade gevulde ruimte waar leed kan worden gedeeld en vreugde zich kan vermenigvuldigen, waar jouw unieke zijn van licht en liefde zich kan herstellen.”

Grandma Dawn

 

Een Sacred Grief Fire wordt niet alleen gegeven bij een overlijden, maar kan eenieder ondersteunen die een verlies heeft geleden: bij plotseling trauma, oude pijn, persoonlijke uitdagingen, wereldwijde zorgen en bij de voortdurende zorg voor de ziel. De voorouders en de aanwezigen bij de ceremonie ondersteunen de heling van deze verliezen. Door zonder oordeel te luisteren en in het vertrouwen dat, wat in deze ceremonie word gedeeld, binnen de groep blijft.

 

Vooraf wordt de tijdsduur van de ceremonie afgestemd met de aanvrager van de ceremonie of vooraf gedeeld wanneer de ceremonie aangeboden wordt aan belangstellenden.

 

 

Vragen die je jezelf kunt stellen tijdens deze ceremonie:

* Wat is mijn ervaring van volledig aanwezig zijn en zonder oordeel luisteren naar het innerlijke zielsverhaal van een ander?

* Hoe voelt het om deel uit te maken van een netwerk dat ondersteuning kan bieden aan anderen wanneer zij geconfronteerd worden met trauma, verdriet of verlies?

*Op welke manier stelt het vrijgeven van je eigen opgeslagen emoties je in staat meer aanwezig te zijn  in je eigen leven en er zijn voor anderen?

 

Heb je vragen over dit ritueel, neem dan gerust contact op.

Reacties zijn gesloten.