Vergoedingen

 

Vergoedingen stervensbegeleiding/terminale zorg
Deze zorg wordt helaas nog niet als vanzelf vergoed, maar vanuit een Persoonsgebonden budget (PGB) kan terminale zorg vergoed worden. Dit kan door een PGB voor palliatief terminale zorg aan te vragen. Dit is mogelijk als uw behandelend (huis)arts vaststelt dat de levensverwachting minder dan drie maanden is (terminaliteitsverklaring). Als uw eigen budget u te weinig ruimte biedt voor het inkopen van stervensbegeleiding/terminale zorg, is het mogelijk om hier extra budget voor aan te vragen. Met de terminaliteitsverklaring vraagt u het extra budget aan bij het zorgkantoor. Daarvoor is ook een eenvoudig budgetplan voor de palliatieve zorg nodig. Dit budgetplan kan ik samen met u opstellen.

De kosten voor laatste verzorging en de opbaring kunnen over het algemeen vanuit de begrafenisverzekering voldaan worden.

Uitvaartverzekering
Voor aan de uitvaart gerelateerde diensten geldt dat mijn rekening veelal doorgestuurd kan worden naar de uitvaartverzekeraar. Mijn kosten worden namelijk in veel gevallen vergoed. Of mijn kosten inderdaad worden vergoed en wat dan de hoogte van die vergoeding is, hangt vanzelfsprekend af van de soort en hoogte van de verzekering en het soort pakket dat is afgesloten.

Reacties zijn gesloten.