Samenwerkingen

Rituals to Root

In de afgelopen tijd is er meer en meer contact ontstaan tussen de voorzitters van Stichting Amaruq en Stichting Rituals to Root. Beide stichtingen vinden elkaar onder andere in de wens om voorlichting en ondersteuning te geven over bewust sterven. De vele gesprekken tussen Zilla van Dijk en Yarí hebben geresulteerd in een samenwerking. Zilla heeft in 2018 de workshop Liefdevol Levenseinde ontwikkeld. Deze workshop wordt een aantal keer per jaar aangeboden sinds 2019 met het maximaal aantal deelnemers. Vanaf herfst 2020 gaat Yarí deze workshop aanbieden in Arnhem en omgeving. Hou hiervoor de agenda in de gaten.

Landelijk Expertisecentrum Sterven

Yarí is aangesloten bij de 24/7 groep van het Landelijk Expertisecentrum Sterven die het als hun missie zien om bij te dragen aan kwaliteit van leven voor iedere stervende door inzicht te geven in het proces van sterven en door het bevorderen van kennis en wijsheid over sterven. Wekelijks bemand Yarí de hulplijn. Stervenden en naasten kunnen hier terecht met hun vragen rondom het sterven. Veelal is er vanwege onbekendheid angst en onrust en wanneer die voor een belangrijk deel weggenomen kunnen worden ontstaan er vaak prachtige gesprekken waarmee de beller met meer zekerheid verder kan in dit lastige proces dat sterven is.

Het LuisterVerbond
Yarí maakt deel uit van het LuisterVerbond, een groep 'beroepsluisteraars' uit diverse disciplines. Dit verbond is opgericht toen de gevolgen van het Corona-virus een groot deel van het leven ging bepalen. Een online plek waar je in een kleine groep jouw verhaal en ervaringen kunt delen of waar je met anderen kunt spreken en delen hoe jij omgaat met deze veranderde en veranderende wereld. Het Corona-virus raakt ons allemaal en worden we directer geconfronteerd met onze sterfelijkheid en de sterfelijkheid van onze naasten.
De impact op ieders leven is nog niet altijd duidelijk en maakt velen kwetsbaar en onzeker.
Wat is de impact van Corona op jouw leven?

Op dit moment zijn er geen bijeenkomsten gepland en zijn we gezien alle veranderingen en behoeften sinds de versoepelingen ons aan het bezinnen hoe we hierop aan kunnen sluiten. Ook de facebookpagina krijgt een facelift.

Mocht je behoefte hebben aan een luisterend oor of specifiek gesprek, laat dit dan weten via mijn mail of voel je vrij me te bellen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.