Samenwerkingen

Rituals to Root

In 2020 is er meer en meer contact ontstaan tussen de voorzitters van Stichting Amaruq en Stichting Rituals to Root. Beide stichtingen vinden elkaar onder andere in de wens om voorlichting te geven over stervensprocessen en bewust het levenseinde onder ogen te zien. De vele gesprekken tussen Zilla van Dijk en Yarí hebben geresulteerd in een samenwerking. Zilla heeft in 2018 de workshop Liefdevol Levenseinde ontwikkeld. Deze workshop wordt een aantal keer per jaar aangeboden sinds 2019 met steeds een beperkt aantal deelnemers. Vanaf herfst 2020 gaat Yarí deze workshop aanbieden in Arnhem en omgeving. Hou hiervoor de agenda in de gaten.

Landelijk Expertisecentrum Sterven

Yarí is aangesloten bij de 24/7 groep van het Landelijk Expertisecentrum Sterven die het als hun missie zien om bij te dragen aan kwaliteit van leven voor iedere stervende door inzicht te geven in het proces van sterven en door het bevorderen van kennis en wijsheid over sterven. Wekelijks bemand Yarí de hulplijn. Stervenden en naasten kunnen hier terecht met hun vragen rondom het sterven. Veelal is er vanwege onbekendheid angst en onrust en wanneer die voor een belangrijk deel weggenomen kunnen worden ontstaan er vaak prachtige gesprekken waarmee de beller met meer zekerheid verder kan in dit lastige proces dat sterven is.

Het LuisterVerbond
Yarí maakte deel uit van het LuisterVerbond, een groep 'beroepsluisteraars' uit diverse disciplines. Dit verbond werd opgericht toen de gevolgen van het Corona-virus een groot deel van het leven ging bepalen. Een online plek waar je in een kleine groep jouw verhaal en ervaringen kon delen.
In mei 2021 is het LuisterVerbond opgeheven. De vorm die we bedacht hadden bleek naast alle initiatieven niet levensvatbaar. Wel hebben waardevolle gesprekken plaatsgevonden en zijn fijne collegiale contacten gelegd.

Natuurlijk ben ik altijd beschikbaar voor een luisterend oor of specifiek gesprek over verlies, sterven en dood. Heb je daaraan behoefte neem dan contact met mij op via de mail of voel je vrij me te bellen.

Reacties zijn gesloten.